Η νέα ανάθεση έργου στη Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες χάλυβα θα υλοποιηθεί με χάλυβα που συνοδεύεται από πιστοποιητικά μειωμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η Subsea7, ένας από τους μακροχρόνιους πελάτες μας, επέλεξε σε αυτή την ανάθεση της την καινοτόμα πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον παραγωγό χάλυβα  ArcelorMittal.

Η εταιρεία μας επιλέχθηκε για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων για υποθαλάσσιο έργο στη Βόρεια Θάλασσα χρησιμοποιώντας ελάσματα θερμής έλασης της ArcelorMittal με πιστοποιήσεις XCarb®. Συγκεκριμένα, 39 χλμ. σωλήνων ευθεία ραφής που παράγονται με τη μέθοδο υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), διαμέτρου 16 ιντσών, για υποθαλάσσια εφαρμογή “Pipe-In-Pipe.”

Η Σωληνουργεία Κορίνθου και η ArcelorMittal προχώρησαν σε συμφωνία για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των σωλήνων που παράγονται, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικά μειωμένων εκπομπών CO2, με στόχο να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στη μείωση των έμμεσων εκπομπών τους.

Το XCarb® αποτελεί μια σειρά ευέλικτων λύσεων χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα της ArcelorMittal που εφαρμόζονται σε έργα απαλλαγής άνθρακα που ήδη υλοποιούνται σήμερα. Στα πιστοποιητικά XCarb®, η χρήση ανακυκλωμένου χάλυβα και η ενέργεια από ανανεώσιμες πήγες, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές Scope 3, ενισχύοντας τη δέσμευσή τους για μια κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών.
(Μάθετε περισσότερα: https://corporate.arcelormittal.com/climate-action/xcarb)

Ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, δήλωσε: «Οι συνεργασίες που ενισχύουν τις προσπάθειές μας για μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι κρίσιμες για την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Ο χάλυβας έχει σημαντική συμβολή στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας και η συνεργασία με καθιερωμένες εταιρείες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες είναι το κλειδί για την προώθηση της προόδου μας σε βιώσιμες λύσεις».

Σχετικά με την Σωληνουργεία Κορίνθου
Η Σωληνουργεία Κορίνθου κλάδος σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, είναι κορυφαίος κατασκευαστής σωλήνων χάλυβα για τον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και κατασκευών. Με έργα που εκτελούνται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πελατών μας, είτε πρόκειται για υποθαλάσσια έργα υψηλών απαιτήσεων, αγωγούς μεταφοράς αερίου υψηλής σημασίας, τη μεταφορά 100% υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις μέσω αγωγών χάλυβα μεγάλης διαμέτρου / υψηλής αντοχής, ή μια εξειδικευμένη δομική απαίτηση χάλυβα. Όλα αυτά συνδυάζουν παράλληλα την εμπειρία, την έγκαιρη παράδοση, την καινοτομία και επένδυση στην τελευταία τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cpw.gr

About Subsea7
Η Subsea7 είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υποθαλάσσιων έργων και υπηρεσιών για τον ενεργειακό τομέα, δημιουργώντας αξία με το να είναι ο συνεργάτης και ο εργοδότης επιλογής στην παροχή των αποτελεσματικών υποθαλάσσιων λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.subsea7.com

About ArcelorMittal Europe Flat Products
Η ArcelorMittal είναι η κορυφαία εταιρεία χάλυβα στον κόσμο. Στην Ευρώπη, με την εταιρία Flat Products, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σε ελάσματα θερμής και ψυχρής έλασης, επιχρισμένων προϊόντων, λευκοσιδήρου, προϊόντων γαλβανισμένων και εν θερμώ λαμαρινών, εμαγιέ και ηλεκτρικών χάλυβων. Στόχος της εταιρείας  είναι να οικοδομηθεί η αγορά χάλυβα νέας γενιάς. Χάλυβας που κατασκευάζεται με καινοτόμες διαδικασίες που είναι πιο αποδοτικές, χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και εκπέμπουν σημαντικά λιγότερο άνθρακα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε https://europe.arcelormittal.com/aboutarcelormittaleurope/who/contactsflat

About XCarb
Το XCarb® είναι το πρόγραμμα της ArcelorMittal για την μείωση εκπομπών άνθρακα της χαλυβουργίας. Συγκεντρώνει όλα τα προϊόντα μειωμένων, χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα και τις δραστηριότητες χαλυβουργίας, καθώς και ευρύτερες πρωτοβουλίες και έργα πράσινης καινοτομίας. Η στρατηγική της ArcelorMittal για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα είναι να μειώσει τις εκπομπές της κατά 30% έως το 2030 και να επιτύχει ουδέτερη παραγωγή έως το 2050.